Praktijk

Instructie op maat

Binnen ons gevarieerde cursusaanbod voor beginners en gevorderden, leveren wij u een vaaropleiding op maat. Ons streven is om u op een ontspannen en veilige manier te leren wat u nodig heeft om met zelfvertrouwen aan boord te kunnen stappen. Welke cursus u ook volgt, wij houden graag rekening met uw wensen, kennis en ervaring en zullen daar altijd de instructie op afstemmen.

Om elke cursist voldoende aandacht te kunnen geven en een zo hoog mogelijk rendement uit uw cursus te halen, wordt er gelest in groepen van maximaal vier personen. Alle zeillessen op onze zeilschool worden gegeven op onze eigen, veilige en goed uitgeruste jachten en open zeilboten.

Een praktijk lesblok duurt 3,5 uur.


Onze cursussen

Zeilintroductie

Misschien vraagt u zich wel eens af of u er plezier in zou hebben om te leren zeilen. In deze betaalbare, korte cursus van 2 uur kunt u ontdekken of het leren zeilen wat voor u is.

Introductie zeilles van 2 uur op een Polyvalk voor € 40,- per persoon. Minimaal 2 personen en maximaal 4 personen per boot. Voor privéles geldt een toeslag van € 20,- per uur.

De Polyvalk is een open zeilboot die zeer geschikt is om de basis van het zeilen onder de knie te krijgen.

U kunt ook een blok van 3,5 uur boeken voor  € 180,- per lesblok (tot maximaal 4 personen.)

Opleiding Kajuitjachtzeilen

U leert om veilig en verantwoord zelfstandig een kajuitjacht te schipperen op binnenwateren. Naast de verschillende zeilmanoeuvres en het manoeuvreren op de motor leert u ook de basis van het navigeren, het omgaan met apparatuur en de belangrijkste vaarregels. Lees meer….

Training flottieljezeilen

Als u al zeilervaring heeft, maar voor het eerst in Griekenland of Turkije gaat varen, krijgt u te maken met afwijkende manoeuvres en plaatselijke omstandig-heden. In deze bijscholing maken we u daarmee vertrouwd. Lees meer….

Samenwerking en communicatie aan boord

Een goede samenwerking en communicatie aan boord tussen schipper en bemanning zijn een eerste vereiste voor plezier in het zeilen. In deze cursus leert de bemanning beter samen te werken. Lees meer….

Manoeuvreren op de motor

In deze bijscholing besteden we uitsluitend aandacht aan het varen op de motor en de elementen die daarbij een rol spelen: wind en schroefwerking. Lees meer….

Navigatie in de praktijk

In deze beknopte navigatiecursus besteden we aandacht aan het gebruik van kaart en kompas, het navigeren in de praktijk, het werken met navigatie-apparatuur en een introductie op het varen op getijdenwater. Lees meer….

Basis motortechniek en -onderhoud

Praktische training waarin u leert de meest voorkomende problemen op te lossen; en nog veel belangrijker: ze in een vroeg stadium te herkennen en te voorkomen. Lees meer….