Zeilen in Zeeland

Zonnig, zilt Zeeland. Eén van de mooiste zeilgebieden in noordwest Europa met nog volop ruimte en rust, net buiten de drukte van de Randstad. Zeeland heeft alle troeven om het een zeiler naar de zin te maken en is écht de zonnigste provincie van Nederland. De aanwezigheid van zoveel (zout) water zorgt er voor dat het in Zeeland vaak mooi weer is terwijl dat in het binnenland net even anders is. De heersende windrichting is in de zomermaanden W tot ZW.

Het Veerse Meer ligt ingesloten tussen Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren. Deze voormalige zeearm vormt nu een beschut zoutwatermeer met talloze eilandjes en strandjes. De beschutting van het Veerse Meer  is perfect voor de beginnende zeiler of voor liefhebbers van open zeilbootjes, zoals de Polyvalk.

 

De natuur op de oevers en eilanden is niet alleen een genot voor watersporters, maar ook een thuis voor vele vogelsoorten en zelfs wilde paarden. Op meerdere locaties kunt u terrasjes vinden aan het water. Een bezoek aan het historische stadje Veere is ook zeker de moeite waard.

De ervaren zeiler vindt vlot zijn weg naar de Oosterschelde, waar u met een beetje geluk bruinvissen en zeehonden spot. Eb en vloed maken dat het gebied er altijd anders uitziet. U kunt een bezoek brengen aan het prachtige en gezellige Zierikzee, het idyllische Burgh-Sluis, Colijnsplaat, Goes… Als u nog verder wilt kunt u vlot verder naar Antwerpen, de Belgische kust, Vlissingen, Engeland …